Tuija Kakko


Tuija Kakko
 kuvataiteilija
s. Leppävirralla 15. 07. 1967  
Pirttivaarantie 91 81360 Sarvinki  
puh. 050 5418737 
silokallio(at)luukku.com

Sisäisen elämän kuvia ja sanoja sekatekniikalla, akryyli- ja öljyväreillä . Kipsi- ja paperimassareliefejä.
Kaikki värin mukaan taipuva materiaali on kiinnostavaa.

Asun perheeni kanssa vanhalla kansakoululla. Työtilani ovat kodin yhteydessä, joten virtaan asunnolta työhuoneelle ja takaisin kantaen teekuppeja alas ja kipsipölyä ylös. Kymmenen minuutin pätkätyö ja tuntikausien työjaksot vaihtelevat. Ympäristöni ja ihmiseni ovat minulle tärkeitä, eläviä ja haasteellisia, mutta eivät esiinny sellaisenaan töissäni.
Työtapani on yksinkertainen ja epäjärjestelmällinen ja työvälineeni alkukantaiset. Työskentelen yleensä lattialla ja siirrän materiaalit työhön käsin aina kun mahdollista. Lähden tyhjästä ja hiljaisesta. Aihetta, luonnoksia ja ennustuksia ei ole, ainoastaan luottamus löytämiseen - sitten joskus.
Kiinnitän työhön materiaalia ja väriä, otan pois, erehdyn, yritän uudelleen - kysyn, kunnes se vastaa. Kunnioitan myös "vahinkoja" ja "sattumia". Koetan huomata ja pitää itseni auki, jotta voin valita itselleni parhaalla mahdollisella tavalla. Työstä suurin osa on ei-osaamista ja puurtamista, valoaikaa ja sydämen lämpöä joskus, kun vähiten odottaa. 

Tyhjä ja hiljainen tarkoittaa minulle useimmiten hidasta ja aina arvaamatonta. Aluksen kohotessa ei voi tietää mille planeetalle laskeudutaan. Lopulta työ ehkä eheytyy ja avautuu ja olen saanut aavistaa olemisesta jotain, jolle aikaisemmin olin tunnoton.