Aiemmat vieraat


 KESÄ 2008: LEILA TANSKANEN
Kolilla asuva Leila Tanskanen on Taidekartan kesävieraana sekä Ulalla-galleriassa Ukkolassa että täällä netissä.

"Metsän sydämessä - aistihavainnot
ja maisemakokemus muotoutuvat kuvaksi.
Voiko menneen ajan kansallismaisemakuvasto
estää meitä näkemästä ympäristömme
todellista tilaa tänä päivänä?"

Leila Tanskanen
Ylä-Kolintie 14 as. 2
83960 Koli


Töitä pienessä koossa (42 kb) »
MAALISKUU 2008: HALIFAX ART MAP
Vilkaisepa Halifax Art Map.

Taidekarttoja on  maailmallakin.
HELMIKUU 2008: VLADIMIR LOBANOV
Vladimir on venäläinen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Petroskoissa. Hän  dokumentoi venäjänkarjalaista maisemaa perinteiseen tapaan akvarelleina.

p. (814-2) 71-35-31
vladimir.lobanov(at)petrozavodsk-mo.ru


Töitä pienessä koossa (134 kb) »
TAMMIKUU 2008: LEENA NYLANDER
Taidegraafikko, video- ja sanataiteilija

Kuuletteko kuinka Esja-vuoren rinteiltä kaikuu Manuela Wieslerin huilun ääni. Torkell Sigurbjörnsson on hänelle omistanut sen sävellyksen. Huhtikuussa 2007 vain vuoret ja kuuntelijat olivat jäljellä, jo jouluksi huilisti oli muuttanut toiseen maailmaan.

Matkalla kohtaan avoimuutta ja maiseman muodot joissa ihmiset ovat varpaillaan ja pikkusormillaan kiinni...
Jos vuoret ovat nyppylän kokoisia, onko meidän tarkoituskaan näkyä!

Minulla ei ole valtaa vaikuttaa siihen mikä on mahdollista... Mutta yhden palasen kontrolloimattomuutta saatoin tarjota. - Tämä kaikki on myös sinulle, ota siitä mitä haluat. Oli rikkautta olla noudattamatta toiveita ja jakaa kaikki mitä käsillä oli. Ehkä silläkin on merkitystä, että kuulee vain itselleen ja heijastaa sen himmeästi ja vain lähelleen

Terveisin Leena
Lehmo, Kontiolahti, Suomi

Lisätietoja: http://leenanylander.net
JOULUKUU 2007: INGER SÖDERGREN
keramiikkataiteilija

Tutkin tyyneyden ja liikkeen, epävarmuuden ja varmuuden, tylsyyden ja kaaoksen kontrastia. Esineisiini on ladattu hitaan, harkitun käsityön ja nopean, arvaamattoman savustuspolton välinen jännite.

Viimeisimmissä töissäni käsittelen muistoja ihmisistä, ystävistä ja rakastetuista.  

Terveisin Inger Södergren

Grönedegatan 10
590 40 Kisa
Sweden

Lisätietoja: www.ingersodergren.com


Töitä pienessä koossa (104 kb) »
MARRASKUU 2007: CHRISTINA WASSBERG

Vuonna 2006 vietin kolme kuukautta Kiinassa Västra Götalands Kulturnämndin apurahalla. Minulla oli työhuone Kunmingissä entisessä teollisuusrakennuksessa. Samassa rakennuksessa työskenteli myös kiinalaisia taiteilijoita. Innostuin 4000 vuotta vanhasta taolaisuuteen perustuvasta kirjasta I Ching. Sillä on yhtymäkohtia Konfutsen sanontaan “Samaan jokeen ei voi astua kahta kertaa”. 

Maalasin päivittäin 30 päivän ajan. Maalaukseni tein tussilla riisipaperille. Maalaaminen oli kuin rituaali tai päiväkirjan kirjoittaminen. Vaikutelmat oudosta ympäristöstä ja pävittäiset lukukappaleet I Chingistä muodostuivat ikään kuin uuden kokemuksen kahdeksi ulottuvuudeksi. Näillä sivuilla on esillä osa minun Kiinan päiväkirjastani.  

Terveisin Christina

Torggatan 14
59040 Kisa
Sverige

email: 
christina.wassberg(at)comhem.se           
puh. +4673 7758627


Lisätietoja

Töitä pienessä koossa (89 kb) »
LOKAKUU 2007: SILJA AHOLA
Silja Ahola
arkkitehti, kuvataiteilija
s. 1943 Oulussa  

Kuvataiteessa olen omimmillani taidegrafiikassa. Mieluisimmat tekniikat ovat puupiirros ja erilaiset monotypiatekniikat. Viime aikoina olen käsitellyt töissäni luontoon ja ympäristöön liittyviä teemoja.  

Teen myös taiteilijakirjoja. Olen mukana Biblioteko-ryhmässä, jonka muut jäsenet ovat Anu Torikka, Leena Nylander, Marja Purto ja Arja Valkonen-Goldblatt. Ryhmän sivut ovat Internetissä osoitteessa www.biblioteko.net. Siellä voit tutustua taiteilijakirjoihimme.  

Yhteystiedot:
Raatteentie 38
90140 Oulu
P. 050 5241943 
silja.ahola(at)gmail.com  
SYYSKUU 2007: PASQUALE MUSELLA
Pasquale Musella
Konservaattori, kuvataitelija
Syntynyt Napolissa 2.1.1954

Tapasin Pasqualen aivan sattumalta viimeisenä lomapäivänäni Napolissa toukokuussa. Huomasin kadun varren kahvilan oven vieressä erikoisen sanomalehdistä tehdyn veistoksen (kuvassa). Yritin kysellä siitä kielitaidottomana kahvilan pitäjältä - jotain selvisi, enin jäi hämäräksi. Muutaman minuutin kuluttua Pasquale tupsahti paikalle, juttelimme hetken hänen töistään ja sovimme vierailusta Taidekartan sivuilla.

Pasquale työskentelee Napolin arkeologisessa museossa kunnostaen Pompeijin mosaiikkeja. Valtaosa tässä esillä olevista töistä on erilaisia paperimosaiikkeja. Mosaiikin materiaali liittyy kuvattavaan kohteeseen. Esimerkiksi teoksessa 18 on käytetty sanomalehtien kiinteistönvälitysilmoituksia. Katsokaa ja ihmetelkää.

Juha-Pekka Vartiainen

Yhteystiedot:

Strettola s. Anna alle Paludi 27,
Napoli 80142
musella54(at)virgilio.it
p. 3391634829.

Töitä pienessä koossa (215 kb) »
ELOKUU 2007: HUUB MIKX
Kulta- ja hopeaseppä, taiteilija   
Syntynyt Rotterdamissa 1949

Päätyönäni teen itse suunnittelemiani koruja. Käytän kultaa, hopeaa, titaania ja muita materiaaleja – kiviä, puuta, kumia, muovia ja kaikenlaista muuta. Pidän aidoista jalokivistä, timanteista kylläkin vähemmän.  

Taideteokseni ovat aikalailla suurempia kuin koruni. Saan ideat töihini asioista, jotka häiritsevät minua, esimerkiksi lehdissä tai televisiossa. Teen töitäni teräksestä ja puusta sekä kaikesta materiaalista mitä satun löytämään. Yksi tekemäni työ, suuri puinen ja teräksinen lintu on Revonkylässä Suomessa. Kotonani tein raudasta ja autolasista suuren Ikaros-hahmon, siipien väli 3,5 metriä. Työssäni Ins Allah (”tapahtukoon Jumalan tahto”) käytin verta ja öljyä sekä arabiankielistä kirjoitusta rauhasta. Työ One way to paradise (2003) on itsemurhapommittajan liivi.  

Huub Mikx
C.T. Storkstraat 31
7553 AP Hengelo
The Netherlands
Tel.+31 74 2430267
huubmikx(at)planet.nl

Töitä pienessä koossa (74 kb) »
HEINÄKUU 2007: HENRY PYYKÖNEN
“Walkin the fine line
between pagan and Christian”

Henry Pyykönen, muotoilija
p. 050 5394 305
henry.pyykonen(at)gmail.com

Töitä pienessä koossa (65 kb) »
KESÄKUU 2007: ANNE PEHKONEN
Anne Pehkonen on monipuolinen kuvataiteilija, jonka tuotantoon kuuluu ympäristöteoksia, performanssia, yhteisötaidetta, tilateoksia, maalauksia, valokuvia ja lyhytfilmejä. Hän on suorittanut kuvataiteilijan tutkinnon, opiskellut dokumenttielokuvan tuotantoa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa, opiskellut freskomaalausta Pietarin Taide – ja muotoiluakatemiassa, piirustusta Vapaassa taidekoulussa sekä taideterapiaa Taideteollisessa korkeakoulussa. 

Annen taiteessa teemoina ovat tavalla tai toisella elämäntarinat, eletty elämä ja erilaiset kohtaamiset. Hänen työnsä ovat lähellä arkea. Siksi ne aukeavat myös taidetta tuntemattomalle katsojalle. Teokset ovat kauniita, eivät huuda vaan pikemminkin kuiskaavat. Hillitty ja hauras estetiikka vetää katsojan kokemaan ja pohdiskelemaan - tai vain katselemaan ja ihmettelemään. 

Anne käyttää töissään ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja ja yhdistelee niitä yllättävillä tavoilla. Yhteistyötä ja yhteisiä teoksia on syntynyt niin tanssijoiden kuin muidenkin taiteilijoiden kanssa. Hänen teoksiaan on esitetty Venäjällä, Hollannissa, Virossa ja Islannissa. Kuluvana vuonna hän valmistelee näyttelyä Varkauden Taidemuseoon Suomen kulttuurirahaston työskentelyapurahalla.

Anne Pehkonen
pehkan(at)luukku.com
p. 0500 629 751

Lisätietoja
TOUKOKUU 2007: ODD DANCE
pietarilainen ODD DANCE theatre -Ryhmä on kehittänyt oman, venäläisen näkemyksen buto-tanssista. Ryhmän ovat perustaneet Natalia Zhestovskaja, Grigori Glazunov ja Anna Semenova vuonna 2002.  

Buto on alun perin 1960-luvun Japanista peräisin olevaa kokeilevaa tanssia. Se on ylittänyt japanilaisen alkuperänsä ja ottanut uusia muotoja eri maanosissa. Buto on räjähtävää, tavanomaisuutta ravistelevaa performanssitaidetta, joka ylittää teatterin ja tanssitaiteen rajoja. Se on huimapäinen ja rohkea yritys kääntää mystiikkaa, elämän myllerrystä ja tiedostamatonta, alitajuista maailmaa teatterin, tanssin ja performanssin kielelle. Tarkoitus on aukaista katsojalle syvintä mystiikkaa ja alitajunnassamme olevaa mustuutta.  

Yhteys:
Natalia Zhestovskaja
Puhelin: +7 821 712 46 92
+7 904 558 75 26
Sähköposti: odd-dance(at)mail.ru  

Lisätietoja

HUHTIKUU 2007: MAARIT BJÖRKMAN

Taidemaalari
Taideopettaja, taideterapeutti

Äijänpolku 11
00680 Helsinki
p. 050 563 8511
fax (09) 757 2882
www.alfa-art.fiTöitä pienessä koossa (187 kb) »
1.4.2007
Löytö!
MAALISKUU 2007: TIINA ÉNO
Päädyn yleensä abstraktiin ilmaisuun, vaikka värien
kuivuttua näenkin monissa töissäni häivähdyksiä
elämäni tapahtumista. Jotkut maalaukset yllättävät
minut kertomalla jo unohdetun hetken tai tarinan.
Minulle maalaaminen on kuin tekisi väitöskirjaa,
joka ei koskaan valmistu.

Terveisin Tiina Éno, kuvataiteilija

Pengerkatu 15 A 32
00530 Helsinki
p. (09) 735 737
gsm 053 634 748
Töitäni löydät seuraavista linkeistä:
Taidemaalariliitto
Helsingin taiteilijaseura

HELMIKUU 2007: PETER HOOGERS
Terve!   Nimeni on Peter Hoogers. Olen hollantilainen taiteilija. Kiitokset mahdollisuudesta esiintyä kuukauden vieraana taidekartalla.  

Kävin ensimmäisen kerran Suomessa kesällä 2005, Merja Malkin kutsumana. Helmikuussa 2006 teimme yhdessä töitä Merjan työhuoneella Revonkylässä. Työt olivat esille Hengelossa Hollannissa lokakuussa 2006. Kävin taas tammikuussa kauniissa maassanne, toivottavasti en viimeistä kertaa.  

Nautin hallinnan menettämisen tunteesta. Valuva maali kuljettaa työtä, itse yritän pysyä mukana. Aloitan aiheesta ja toisesta, työstäen ja muutellen ja työstäen edelleen kunnes tympäännyn. Jokainen työni on kokeilu. Joskus töissäni on teema, joskus ei. En tee töitäni miellyttääkseni ihmisiä vaan yllättääkseni itseni, mutta kun töistäni pidetään, koen olevani tarpeellinen.  Lisää töitäni löydät omilta sivuiltani osoitteesta www.peterhoogers.nl

Peter Hoogers
Eendrachstraat 1
7553 AW Hengelo
The Netherlands
+31(0)742776881
info(at)peterhoogers.nl
TAMMIKUU 2007: MAIJA HOLMA
Stilleben

Maailma on särkyvä: materia, johon kiinnitämme elämänmuotomme, menee herkeämättä palasiksi. Yritän saada maailmasta kiinni eri tavoin: kuvaamalla kulumisprosessissa olevaa materiaa ja siinä viipyviä ihmiskätten työnjälkiä, keräämällä kiertokulusta syrjään joutuneita materian kappaleita ja vedostamalla niihin kuvia, sekä tallentamalla äkillisiä hetkiä, joissa maailma voi näyttäytyä uutena.Maija Holma
tel. +358 (0)50 463 7113
naulasaari(at)gmail.com

web: www.kolumbus.fi/naulasaari/index.htm

JOULUKUU 2006: JUHA-PEKKA VARTIAINEN
Katson joskus maailmaa kameran linssin läpi.

Tässä esiteltävä kuvasarja on otettu 16.9.2006
Sallan Onkamossa. Ajatuksena oli kuvata heijastumia
ja läpinäkyvyyttä. Kohteet ryhtyivät kertautumaan
ja kerrostumaan. Ehkä näitä voisi kutsua luontokuviksi,
mutta itselleni ne ovat pikemminkin henkilöhahmoja
tai tarinoiden alkuja. Mikään ei ole yksin.  Juha-Pekka Vartiainen


Pohjantie 111
81200 Eno
juha-pekka.vartiainen(at)jns.fi

Kuvasarja "Ei tarvitse olla yksin"

MARRASKUU 2006: INGVILL MAUS

Pääaiheita töissäni ovat tila ja massa sekä elementit
kuten ilma ja vesi. Olen käyttänyt erilaisia tekniikoita
ja materiaaleja, mutta suosikkitekniikkani on painaminen.
Näissä töissäni olen kokeillut kollografiaa ja kehittänyt
tapoja saada esiin värin eri sävyjä - tulos muistuttaa
mezzotintoa. Parhaillaan työstän installaatiota, jonka
teemana on rajaton tila. Tämä tulee olemaan opintojeni
lopputyö. Se tulee olemaan esillä keväällä 2007
Oslon kaupungintalon galleriassa, tervetuloa!Ingvill Maus

ingvillm(at)hotmail.com

Töitä pienessä koossa (68 kb) »
LOKAKUU 2006: VIKTORIA ZORINA

Teen töitäni paperille ja puulle.
Käytän temperaa ja öljypastellia.
Minulle on tärkeää, että töissäni on
positiivinen ja iloinen tunnelma.Viktoria Zorina
Parfenova str., 6 – 20,
185011 Petrozavodsk,
Karelia, Russia
sähköposti: vladimirzorin(at)sampo.ru

Töitä pienessä koossa (122 kb) »
SYYSKUU 2006: VLADIMIR ZORIN

Lähdettyämme luonnonmaailmasta loimme oman maailmamme – sivilisaatiomaailman. Nykyään nämä kaksi maailmaa ovat olemassa rinnakkain käytännöllisesti riippumattomina toisistaan. Mutta on mahdotonta kuvitella, ettei niiden välillä olisi piilevää keskinäistä vuorovaikutusta, jonka merkkejä ei ole näkyvissä tällä hetkellä eikä tiedetä, missä muodossa ne purkautuvat esille. Se voi johtaa jonkinlaisen uuden mailman syntymiseen, jossa molempien ominaisuudet yhdistyvät. Minä luon oman visuaalisen olettamukseni esille.  Vladimir Zorin
Parfenova str., 6 – 20,
185011 Petrozavodsk, Karelia, Russia
E-mail: vladimirzorin(at)sampo.ru

Töitä pienessä koossa (100 kb) »