Vedic Art esittely


Vedic art on ruotsalaisen kuvataiteilijan, Curt Källmanin kehittämä vaihtoehtoinen taiteen opettamisen menetelmä. Siinä maalaamiseen perehdytään luovan prosessin kautta. Prosessiin lähdetään sisältäpäin, ei luontoa jäljittelemällä kuten perinteisessä taideopetuksessa. Tekemisen tapa on leikkivä ja kokeileva; pyrkimyksenä jokaisen oma luovuus. Taitoa ei korosteta eikä kritiikkiä ole.

Vedic art -peruskurssilla opetetaan taiteen 17 prinsiippiä, jotka pohjautuvat ikivanhojen intialaisten veda-kirjojen luomista käsittelevään tietoon. Jokainen prinsiippi avaa uuden näkökulman kuvaan ja vie prosessia eteenpäin. Mihinkään uskontoon tai oppiin tämä opetus ei sitoudu. Kysymys on taiteen opetuksesta, jossa näkökulmana on perinteistä laajempi inhimillinen kasvuprosessi. Kurssi soveltuu kaikille maalaamisesta, luovuudesta ja tietoisuuden avartumisesta kiinnostuneille.

Vedic art -peruskurssiin sisältyvät 17 prinsiippiä opetetaan  esim. kolmen viikonloppukurssin (la – su) aikana. Kurssimaksu on 80 € viikonlopulta. Jos maksaa kaikki kuusi päivää kerralla, hinta on 220 €. Kurssilla tarvitaan jotkut värit (esim. akryyli- tai vesivärit), siveltimiä, papereita, piirustusvälineitä (lyijykyniä 3B – 6B, erilaisia liituja jne.), liimaa, maalarinteippiä, vesiastioita jne.

Peruskurssin jälkeen voi osallistua erilaisille vedic art  -jatkokursseille, joissa syvennetään prinsiippejä sekä jokaisen omaa maalausteknikkaa.

Kysy lisää Sirpalta p. 0400-352161




Näyttely kurssitalossa 2005
Näyttely kurssitalossa 2005