Tuija Hirvonen-Puhakka
 

Biografia 

Tuija HP (Hirvonen-Puhakka s. 1965) on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija, kulttuurituottaja ja taideopettaja. Hän asuu ja työskentelee Enossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran Taideoppilaitoksesta 1993 ja Saimaan Ammattikorkeakoulusta 2017 ja taideopettajaksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta 2012.

HP on toiminut kuvataiteilijana, kuvataiteen alan opetus- ja ohjaustehtävissä sekä alan yhdistys-, järjestö- ja luottamustoimissa sekä kulttuurituotannossa. HP on monialainen taiteilija käyttäen välineinään maalausta, piirustusta ja grafiikkaa sekä tila- ja seinämaalauksia että ympäristö- ja yhteisötaidetta.

HP on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 ja osallistunut yhteisnäyttelyihin, sekä Suomessa että ulkomailla mm. Berliinissä, Venäjällä ja Varkauden Taidemuseoissa.

 

Työskentelystä taiteilijana

HP:n taiteessaan käsittelemät teemat liittyvät ajassa oleviin ilmiöihin ja elämään. Hän pelaa usein tekniikoilla ja yllyttää ihmiset teokseen mukaan. Viimeaikaisista taideprojekteista laajimmat ovat kansainvälisen ympäristötaide festivaalin järjestäminen ja taide- ja kulttuuritoiminnan organisoiminen kulttuuriyhteisölle ja kulttuuritalolle.

 

www.tuijahp.fi.

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/teokset/2228

teronauha.com/wp-content/uploads/kapytalists_julkaisu.pdf

www.enontaidekartta.fi

www.koliartfestival.fi

www.louhitalo.fi

www.arttoday.fi 

www.joensuuntaiteilijaseura.fi Ansioluettelo (86 kb) »
Water pipe below
2006